10 най-добри безплатни програми за редактиране на снимки (+3 платени)

Изображенията са съществена част от повечето маркетингово и дигитално съдържание. Но независимо дали правите свои собствени снимки или разчитате на склад за нуждите на вашия бизнес, никога не пренебрегвайте редактирането. Освен ако не сте в сферата на фотографията или дизайна, не е необходимо да плащате за обширен софтуер за редактиране. Всички безплатни услуги в този списък ви позволяват да редактирате основните елементи на снимката, като яркост, наситеност, увеличение (изрязване), размер и др. Повечето ви позволяват да добавяте ефекти, а много от тях ще ви помогнат при създаването на колажи и други маркетингови материали.


# 1: Photoshop Express Editor

Adobe Photoshop е може би най-известният софтуер за редактиране на снимки там. Също така е доста инвестицията да направите. Преди да се ангажирате, вижте Photoshop Express Editor. Той няма всички звънци на платения софтуер, но в зависимост от вашите нужди може да е достатъчно. Трябва да го отбележите програмата е базирана на браузър и поддържа само jpg файлове под 16MB.

Adobe поддържа репутация, така че определено не е разочароващ безплатен редактор. Ще имате достъп до основни инструменти, които позволяват корекции като завъртане, оразмеряване, експониране, заточване и намаляване на червените очи. Има и инструменти в бета като избягване и изгаряне. Добавете забавна естетика като ефект на скица или поп цвят. Както можете да видите от екрана по-долу, редакторът прави лесно да визуализирате ефекта си преди да извършите или можете да започнете отначало с едно кликване.

10 най-добри безплатни програми за редактиране на снимки (+3 платени)

# 2: FotoFlexer

Редакторът FotoFlexer работи изключително на настолни браузъри и е мой личен фаворит. Изглежда малко остарял, но не позволявайте това да ви заблуди. Той е достатъчно напреднал, за да може да качвате няколко снимки и да работите със слоеве:

10 най-добри безплатни програми за редактиране на снимки (+3 платени)

Както показва горният екран, са обхванати и основите за редактиране. Можете да коригирате автоматично, да завъртате, да регулирате оттенък, наситеност и яркост, да изрязвате, да фиксирате червени очи и други. Има функция, която ви позволява лесно да създавате колаж. В секцията „Украсете“ можете да добавите стикери към вашето изображение, да създадете плакат, да добавите рамка или текст с блясък. Разделът „Разкрасяване“ е мястото, където можете да изострите или поправите недостатъци.

Наистина има много ненужни функции, ако просто търсите перфектни снимки от блог или бюлетин, но екстрите не отнемат възможностите на редактора.

# 3: Pixlr Editor

Pixlr е един от най-популярните браузъри за редактори на снимки в интернет, и то по добра причина. Бърз тест на безплатната версия ми показа колко обширни са инструментите им за редактиране и интерфейсът е подобен на платената версия на Photoshop.

Можете да проектирате произведения на изкуството от нулата или да качите изображение за редактиране. Всички основни инструменти за редактиране са на една ръка разстояние. Можете да изрязвате, размивате, изостряте или записвате изображение към съдържанието на сърцето си. Но има и такива по-модерни инструменти, които са полезни, когато създавате изкуство, а не само за подобряване на снимка. Има гума, четка за боя и кофа, молив, инструмент за смяна на цвета, гъба (използвана на изображението по-долу) и други.

10 най-добри безплатни програми за редактиране на снимки (+3 платени)

Не ми хареса, че интерфейсът е препълнен с реклами, но е малка жертва за всички инструменти. Платената версия на Pixlr, наречена „Pixlr Pro“, има чист екран за редактиране без реклами и предлага шаблони за проектиране на неща като менюта, покани, талони и много повече, заедно с някои други инструменти. Можете да получите достъп до безплатна пробна версия на платената версия.

Професионален съвет:
Нуждаете се от уебсайт, за да споделяте снимките си със света? Вижте нашия списък с най-добрите създатели на уебсайтове за фотографски уебсайтове.
Wix е чудесно място за начало. Можете да изградите напълно функционален уебсайт безплатно, и това е също лесно. Wix предлага няколко невероятни шаблона за фотографи.

# 4: Fotor

Fotor е друг изключително динамичен редактор на снимки и дизайнер. Има три различни интерфейса за редактиране за редактиране на снимки, създаване на колаж или проектиране на маркетингови материали като програми, покани, листовки или менюта. Можете да проектирате визитки, лога и дори бланки.

Една от най-уникалните характеристики е способност за проектиране на публикации и корици в социалните медии:

10 най-добри безплатни програми за редактиране на снимки (+3 платени)

Обичам, че има а урок на екрана за редактиране, за да ви преведе какво прави всеки инструмент. Можете да редактирате всички основни елементи като криви, размер и контраст. Има слаби фиксатори и възможности за оцветяване на устни за портрети, или можете да добавите текст, стикери или рамки към всяка снимка.

Най-големият недостатък е, че има воден знак на безплатни редакции. Pro (платена) версия на услугата е без реклама, има разширени функции, няма водни знаци и повече място за съхранение.

# 5: PiZap

Безплатната версия на PiZap има един от най-интуитивните интерфейси, които съм виждал в безплатен уеб базиран редактор на снимки. Веднага щом изберете безплатната опция, ще бъдете подканени да качите снимка. Можете да качвате от вашия компютър, различни сайтове за социални медии, както и от DropBox и Google Drive.

Основни елементи като наситеността, яркостта, цвета и контраста могат да се настройват на плъзгачи от дясната страна на екрана. Можете да добавяте текстови мехурчета, грим ефекти, стикери, рамки или да използвате инструмента за боядисване. Има дори инструмент, който да ви помогне бързо да създадете мем.

10 най-добри безплатни програми за редактиране на снимки (+3 платени)

# 6: BeFunky

Подобно на някои от другите редактори, за които споменах, BeFunky също има възможности за редактиране на снимки, създаване на колажи и дизайн. Те имат всички инструменти за редактиране, които споменах в тази публикация като заточване, коригиране на цвета и разкрасяващи инструменти. BeFunky има по-голям брой ефекти и артистични филтри на разположение в сравнение с техните конкуренти, но по-голямата част са достъпни само в платената версия на услугата. По-долу използвах Sepia за запасна снимка, предоставена от BeFunky.

10 най-добри безплатни програми за редактиране на снимки (+3 платени)

# 7: iPiccy

Подобно на Fotor, iPiccy също има три основни опции за редактиране на снимки, дизайн и изработка на колажи. Можете да създадете изображение от нулата или да качите такова за редактиране. Можете да редактирате основните елементи на вашето изображение, да разкрасявате портрети, да работите със слоеве, да рисувате и да добавяте рамки или текстури безплатно. В изображението по-долу добавих огледална рамка, текстура на гръндж и докосване на сняг от тяхното уникално меню за ваканционни ефекти:

10 най-добри безплатни програми за редактиране на снимки (+3 платени)

Обичам това, дори и с реклами, интерфейсът за редактиране е чист. Всеки инструмент има меню, което се появява, когато щракнете върху него, за да можете да редактирате елементите на ефекта / детайлите точно по ваш вкус.

Професионален съвет:
С някои създатели на уебсайтове дори не се нуждаете от външен инструмент за редактиране. Weebly предлага вграден редактор на изображения с голямо разнообразие от филтри и настройки за настройка, така че никога не трябва да напускате платформата. Това може да ви спести един тон време!

№ 8: Ribbet

Ribbet ви позволява да правите редовни колажи, оформени колажи или карти в допълнение към редактора на снимки. Както почти всеки споменат пример, този редактор има възможности за изрязване и оразмеряване и ви позволява да редактирате основни елементи от снимки.

Има “Авто” функции за много елементи, които настройват конкретни елементи към съвършенство, това е чудесно, ако искате да подобрите имиджа си, без да отделяте много време, обхождайки се с различни нива. По-долу използвах ефекта “усилване”, за да направя цветовете на залеза наистина поп.

10 най-добри безплатни програми за редактиране на снимки (+3 платени)

# 9: FotoJet

FotoJet има същите три възможности като повечето услуги, които разгледах досега, включително създаване на реклами във Facebook и Instagram с множество различни шаблони. Те също ви позволяват да работите със слоеве и разполагате с богата галерия с клипове, организирана по категории.

Макар и напреднали, платените функции са ясно обозначени с корона, Не ми харесва фактът, че вашето „изпитание“ изглежда започва автоматично. Трябва също да отбележите, че по време на писането, редактирането на снимки не е съвместимо с Chrome. По-долу използвах ефект „стара снимка“ върху снимката на пишещата машина:

10 най-добри безплатни програми за редактиране на снимки (+3 платени)

# 10: LunaPic

За да прекратим „безплатните“ опции за редактиране, ще се върнем към основен редактор. Подобно на FotoFlexer, Lunapic изглежда има архаичен интерфейс и оформление, но това е повече от окото. Отвъд основните инструменти за редактиране като изрязване, рисуване, изтриване и рисуване, има някои странни ефекти.

Не мисля, че стилът на падащото меню е много интуитивен изобщо, но ако играете достатъчно с LunaPic със сигурност можете да създадете уникално изображение. По-долу използвах ефектите от комиксите, карикатурите и калейдоскопа, за да променя изцяло снимката:

10 най-добри безплатни програми за редактиране на снимки (+3 платени)

Професионален съвет:
Ако планирате да публикувате снимките си на уебсайта си, в социалните медии или дори да ги изпращате по имейл, оптимизирането им е задължително. Никой не иска да чака, за да изтеглят огромни файлове с изображения. С уебсайта на планетата компресор на изображение, можете да направите своите JPG и PNG файлове с до 80% по-малки, без да правите компромиси с качеството.
Не сте сигурни кой формат на файла трябва да използвате? Не пропускайте нашето удобно ръководство.

Платени програми за редактиране на снимки

# 1: Photoshop Elements

Започнах нашите безплатни опции с Photoshop, така че изглежда подходящо първо да поговорим за една от техните платени опции. Photoshop Elements е специално за редактиране на снимки. Има бързи, ръководени и експертни режими, за да отговарят на способностите на всеки за редактиране, и фотоорганизацията и уроците са включени. С подобен софтуер можете лесно интегрирайте видеоклипове във фотоколажи, разработвайте голямо разнообразие от маркетингови материали и споделяйте своите творения далеч и широко.

# 2: PicMonkey

PicMonkey е услуга за редактиране на снимки, базирана на браузър. Те предлагат два платени абонамента, Basic и Pro версия. Освен основните инструменти за редактиране, които вероятно сте запознати, те предлагат повече нюансирани опции за ретуш на красотата така че можете да промените нечий цвят на косата и да я направите напълно естествена. Те също имат премия за рамкиране на вашите изображения, включително „музейно качество“, „Polaroid“ или нещо напълно персонализирано. Има също 3 000+ графики / икони, 60+ ефекти и филтри, 230+ шрифтове и 2400+ шаблона.

# 3: Тукия

Ако предпочитате човешко докосване, Тукия е за вас! Техните вътрешни редактори на снимки ще свършат цялата работа за вас – обикновено в рамките на 24 часа (в зависимост от количеството на вашата поръчка). Те могат да правят неща като добавяне на дигитален грим, ретуширане на кожата, HDR ефекти, премахване на нежелани грешки в фотографията, добавяне на тонове, филтри, текстури и други! Ако вашият бизнес зависи от висококачествени специализирани изображения, но нямате вътрешни възможности, това може да бъде отличен вариант.

Намиране на перфектния образ

Когато вашият бизнес или продукт не е особено визуален, половината предизвикателство за редактиране на снимка е буквално да я намерите. Всяка публикация в блога, реклама и повечето публикации в социалните медии се нуждаят от изображение – или поне ще се възползват от такова. Но когато управлявате бизнес, може да нямате време да правите свои снимки за съдържанието си. Това е мястото, където идва фондовата фотография. Разгледайте нашия списък с 20+ най-добри уебсайтове, за да намерите безплатни снимки на запаси, за да намерите изображения, които можете да използвате безплатно.

След като намерите идеалната снимка, не забравяйте да я редактирате. Снимките с акции могат да бъдат спасяващи живота, но недостатъкът за тях е, че всеки може да ги използва. Така че, трябва да добавите ефекти и да се уверите, че естетиката им съвпада с вашата марка, за да ги направите свои.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map