7 най-добри услуги за хостинг на база данни MySQL през 2020 г.

Тъй като MySQL е с отворен код, може би мислите, че евтиният MySQL хостинг е лесен за намиране. Това не е задължително.


Някои хостове на MySQL са достъпни, но пренебрегвани. Услугата, която се чувства евтина, не е полезна за никого.

Базите данни съставляват само една част от модерно хостинг решение, а цените на плана зависят от много други фактори.

Мерките за сигурност, услугите за управление на бизнеса и други екстри често водят до дъното, което е далеч от бюджета.

Добрата новина е, че не всичко е черно-бяло. Тествах десетки най-добрите MySQL хостинг услуги и открих, че най-добрите осигуряват баланс между функции и цени. Избирайки разумно своя домакин, ще можете да се насладите на всички предимства на качествения хостинг, без да поемате болезнени финансови ангажименти.

Не плащайте през носа за ненужни екстри или за хостинг, който просто не си струва трудно спечелените пари. Прочетете нататък и направете избор, който е подходящ Вие.

Кратко време? Ето най-добрите евтини услуги за хостинг на база данни MySQL:

 • InterServer – Неограничени бази данни и ресурси, отлични допълнителни функции и гаранция, че месечните ви разходи винаги ще останат същите.
 • A2 хостинг – Множество бази данни на основния план и високоефективни центрове за данни в САЩ, Холандия и Сингапур.
 • Хостингер – Вероятно най-евтиният MySQL хостинг, който можете да намерите
 • Щракнете тук, за да видите 4 други хоста на MySQL
 • Вижте нашата таблица за сравнение на хостинг MySQL
 • ЧЗВ

Contents

Какво търсим в най-добрите евтини услуги за база данни на MySQL

MySQL бази данни се предлагат като част от почти всеки споделен хостинг план, но само евтин план не е достатъчен, за да влезете в този списък. Хостовете MySQL, които препоръчвам, са повече от достъпни. Те осигуряват:

 • Бързо и надеждно изпълнение – Както при всеки друг хостинг, хостингът на бази данни трябва да предлага високи резултати и феноменална производителност. Търся мощен хостинг, който ще накара връзките към вашата база данни да летят.
 • Място за съхранение – Вашата база данни MySQL може да не се състои от файлове, но всички тези редове и колони заемат място. Всичко това се отчита до ограничението ви за съхранение, така че търся хостове, които предоставят щедро или дори неограничено пространство на диска.
 • Лесно управление – SQL, езикът, използван за работа с MySQL бази данни, вероятно не е вторият ви език. Освен за няколко учени за данни, това не е никой. Следните хостове предоставят cPanel и phpMyAdmin, инструменти, които превръщат управлението на MySQL в преживяване с точка и щракване.
 • Авто инсталатори – Ако планирате да използвате вашата база данни MySQL за инсталиране на WordPress или друга CMS (система за управление на съдържанието), основният процес изисква отваряне на база данни, настройване на потребители, конфигуриране на разрешения и едва след това стартиране на инсталатора. Не и с тези домакини. Инсталаторите с едно щракване автоматизират целия процес за вас.
 • Качествени екстри – Евтиният хостинг на база данни все още може да включва един куп полезни услуги. Независимо дали е сертификат за сигурност SSL, поддръжка 24/7 или CDN, всички хостове предлагат нещо допълнително.

1. InterServer – Характеристики Галоре и ниска цена, която никога не се променя

интерсервър MySQL

Има какво да обичаме от това, което InterServer може да предложи, но за мен най-много се откроява колко е справедлива компанията. Докато повечето други хостове ви позволяват да закупите различни добавки и допълнителни функции, InterServer просто ги включва от първа стъпка.

Използвайте кода на купона WEBSITEPLANET, за да получите първия си споделен месец или VPS хостинг само за 0,01 долара. Това е ограничена оферта – Кликнете тук, за да се регистрирате с InterServer сега.

Това не се дължи на някакво техническо вълшебство. Всяка хостинг услуга може да избере кои функции да активирате и кои да държите заключени зад платена стена. Това, което InterServer направи, е просто да щракнете за активиране за повечето от тях. Освен това елиминира необходимостта да избирате между различни нива на плана – има само такива един споделен хостинг план, и има всичко необходимо.

Неограничени уебсайтове, MySQL бази данни и безплатен SSL сертификат? Проверете. Неограничено SSD пространство и честотна лента? Проверете. Разширени мерки за сигурност и вграден антивирусен софтуер? Проверка. Въпреки че не поддържа центрове за данни извън САЩ, тествахме скоростите на зареждане и намерихме, че са приемливи дори в Западна Европа.

 • Гаранция за ценово заключване – Това означава, че ниската цена, за която се регистрирате, винаги ще бъде цената, която плащате. Не съм виждал това с никой друг домакин никога. Без такси за подновяване, без увеличение на цените. Супер справедливо.
 • Достъпни VPS планове – Ако искате да създадете персонализиран MySQL проект и се нуждаете от пълен контрол, ще ви трябва VPS. Плановете за VPS с InterServer са не само достъпни, но също така включват премиен лиценз за контролния панел на Webuzo.
 • Безплатна CloudFlare CDN интеграция – Динамичните сайтове с постоянни актуализации няма да имат голяма разлика в производителността, но за повечето статични сайтове CDN може да подобри драстично време за зареждане в световен мащаб.
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите – Незабавно възстановяване на суми, без зададени въпроси. Възползвах се от възможността да проверя дали InterServer е вярна на думата си. Беше и аз подписах отново.

Искате ли да научите повече за InterServer? Проверете нашите експертен преглед на InterServer.

2. Хостинг на A2 – Множество бази данни и производителност на електростанцията

A2 хостинг MySQL

A2 хостинг си направи доста име в света на хостинга. Той предоставя последователни и надеждни хостинг услуги, изключително прозрачен е какво е включено и предлага някои от най-добрите цени в бранша.

MySQL бази данни са достъпни за всеки план, от споделени до специализирани сървъри. На най-основния план, Lite, ще бъдете ограничени до един домейн, но все пак ще имате достъп до пет MySQL бази данни. Всички по-напреднали планове идват с неограничени бази данни.

Добавете в сместа безплатен SSL сертификат и възможността да изберете глобален сървър, който е близо до вас или вашата целева аудитория, и вие си направите фантастична сделка. Само не забравяйте, че за най-добри цени ще трябва да се запишете за двугодишния план.

 • Неограничено съхранение и честотна лента – Предоставя ви много помещения за мъгла по отношение на проектите, които искате да изградите. Не забравяйте, че това пространство е за хостинг – не за вашия резервен облак.
 • 99,9% гаранция за продължаване – A2 архивира своите хостинг решения с гаранция, което означава, че ще ви бъде възстановен за всеки час престой. Надявам се, че никога няма да се наложи да използвате, но този ангажимент за надеждност е отлично нещо.
 • Турбо сървъри – Ако откриете, че се нуждаете от тази допълнителна oomph, винаги можете да надстроите до Turbo плана на A2. Той е по-скъп, но все пак е на достъпна страна и осигурява по-висока скорост и време за реакция.
 • Безплатен и лесен трансфер на сайт – Ако имате база данни MySQL или цял уебсайт, хостван с друга компания, просто се свържете с екипа за поддръжка на A2. Те са на разположение 24/7/365 и ще се радват да мигрират вашата база данни за вас.

Не сте сигурни дали това е правилният хост за вас? Научете повече в нашата задълбочен преглед на хостинг A2.

3. Хостингер – Вероятно най-евтиният MySQL хостинг, който можете да намерите

Хостингер MySQL

Обаждането на хостингер „на достъпни цени“ дори не започва да описва услугата. Мръсотията е евтина Евтино е скриване под джоба ви под леглото. Може би мислите, че това е ниско качество или получавате това, което плащате, но мога да ви уверя, че това не е така.

С почти 30 милиона активни потребители, Hostinger все още осигурява големи скорости и високи темпове – над 99,9% в последния ми независим показател. Налична е база данни MySQL, започваща с основен споделен хостинг план, така че без значение какъв план сте избрали, ще имате всичко необходимо за изграждането на вашия уебсайт или приложение.

Каква е уловката? Без свободни SSL или архивиране на данни в плановете Single и Premium и без специална поддръжка по телефона. За щастие, SSL е евтина еднократна покупка, а Hostinger компенсира липсата на телефонна поддръжка с професионална 24-часова поддръжка чрез чат на живо.

 • Хоствайте повече от една MySQL база данни – Започвайки от Premium, с една стъпка нагоре от основния хостинг план, получавате неограничени MySQL бази данни. Това означава, че можете да хоствате толкова много MySQL проекти, колкото искате в един и същ хостинг план.
 • Повече от достатъчно дисково пространство – Основният план идва с 10 GB място за съхранение, а от там той върви само нагоре. Дори магазин за електронна търговия, който е богат на продукти, ще има възможност да расте.
 • 24/7 поддръжка – Любимата ми част от услугата на хостингера. Агентите за поддръжка отнемат по-малко от минута и те наистина знаят своите неща. Подпомогнати от подробната база знания на компанията, те успяха да отговорят на всеки въпрос, който им хвърлих. Обърнете внимание, че чатът на живо става достъпен само след регистрация.
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите – Ако решите да се откажете от услугата в рамките на първите 30 дни, ще получите обратно пълното си плащане. Просто влезте в хостинг панела си cPanel и деактивирайте акаунта си.

Искате ли да знаете повече? Прочетете нашите експертен преглед на хостингер.

4. HostPapa – щедри ресурси и опит за лична поддръжка 

HostPapa MySQL

Известен в световен мащаб с широкия си набор от хостинг услуги, центровете за данни на HostPapa всъщност се намират в САЩ и Канада. Това означава, че проектите, хоствани с HostPapa, ще бъдат най-добре обслужвани за посетители в Северна Америка, но включената интеграция с CloudFlare помага при международни скорости на зареждане.

На разположение са три споделени хостинг плана с 25 MySQL бази данни на основната и неограничени бази данни на другите две. Ако планирате да се регистрирате за дълъг период, определено преминете към втория план. Цената е почти същата, но също така идва с неограничено SSD пространство и неограничен брой сайтове.

Агентите за поддръжка на HostPapa са едни от най-добрите в бранша и са на разположение 24 часа в денонощието, за да помогнат по всички технически проблеми. Времената им за реакция при чат на живо са незабавни и всеки нов клиент има право на 30-минутна тренировка едно на едно с квалифициран експерт.

 • Безплатен SSL сертификат – Всички планове включват безплатен SSL сертификат Let’s Encrypt. Забележете, че по време на касата ще ви бъде предоставена опция за закупуване на премиум SSL. Освен ако не сте сигурни, че е необходимо, придържайте се към безплатния.
 • Разширени протоколи за сигурност – Сървърната защитна стена на HostPapa, механизмите за откриване на проникване и мощната защита срещу DDoS атаки го правят изключително безопасен избор за вашия MySQL проект.
 • Ъпгрейд на производителността – Ако вашата база данни расте и забележите, че времената на заявките започват да отнемат твърде много време, винаги можете да надстроите плана си, за да получите четири пъти повече мощност на обработка и множество други перки.
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите – С всички планове. Началната страница също има 99,9% гаранция за продължаване, но бях разочарован, като видях, че това обещание не е обхванато от споразумението за ниво на обслужване.

Научете повече за този хост в нашия експертен преглед на HostPapa.

5. SiteGround – Неограничени бази данни и качествени екстри за достъпна цена

SiteSpace MySQL

Предпочитан от разработчиците на уебсайтове по целия свят, има добра причина SiteGround да стане синоним на качествен споделен хостинг. Дори и най-основния план, Стартиране, предоставя неограничени MySQL бази данни, а включените екстри значително разширяват възможностите на вашия хостинг.

SiteGround плановете са най-скъпите в този списък, но пак ще можете да се насладите на страхотни цени, ако се регистрирате за по-дълги периоди. По време на продажбите – които се случват често – цените са много повече в съответствие с останалите компании в този списък.

 • Безплатен SSL – Включени във всички планове. Просто влезте в своя cPanel акаунт, за да активирате. Всичко е толкова лесно, колкото е възможно по-лесно.
 • Ежедневно архивиране – Пазете данните си защитени с автоматизирани ежедневни архиви. Каквото и да се случи, винаги ще можете да се върнете назад.
 • CDN – След извличане на данни от вашата база данни, след това сървърът трябва да ви го изпрати. За посетители, разположени далеч от вашия сървър, това може да доведе до забавяне и дълги периоди на чакане. Заобикалете всичко с помощта на CDN, услуга, която незабавно препраща вашето съдържание към глобалната общност.
 • 24/7 поддръжка – Веднъж считан за най-добрата подкрепа в бизнеса, напоследък установих, че екипът е малко по-бавен. И все пак, ако желаете да използвате билети и изчакате няколко минути, ще можете да разговаряте с професионални агенти, които могат да ви помогнат да настроите и конфигурирате вашата база данни MySQL.

Нуждаете се от повече информация? Прочетете нашите задълбочен преглед на SiteGround.

6. Hostwinds – неограничени MySQL бази данни за ниска цена

HostWinds MySQL

Hostwinds е фантастична компания, която предлага асортимент от хостинг решения, от споделени до VPS и специализирани сървъри. Те отбелязаха високо както в нашите тестове, така и в независими потребителски отзиви.

Всички хостинг планове на Hostwinds, включително основния споделен план, се предлагат с неограничени бази данни MySQL. Това не означава, че можете да създавате неограничени уеб сайтове с Basic, тъй като броят им е ограничен за всички, освен за Ultimate план, но можете да играете с MySQL колкото искате.

Въпреки че не е толкова евтин като Hostinger, цените на Hostwinds са в рамките на това, което бих счел за достъпно. Basic се предлага само за няколко долара на месец, а показателите за изпълнение са изключително положителни.

 • Неограничено пространство и честотна лента – В съчетание с опцията за неограничени бази данни, всъщност няма ограничение за чисти MySQL проекти.
 • Безплатен SSL сертификат – Включени във всички планове. Гарантира поверителността и автентичността на всички данни, извлечени от вашата база данни MySQL и изпратени на вашите посетители.
 • Архивите – Каквото и да съхранявате в базата данни, било то персонализирани таблици или съдържание на сайта на WordPress, не искате да я видите загубена. Hostwinds предлага автоматизиран инструмент за архивиране, за да предотврати всяка възможност за бедствие.
 • мониторинг – Вашата база данни MySQL е сърцето на всичко, което изграждате, така че искате да сте сигурни, че всички проблеми ще бъдат решени незабавно. Денонощната услуга за наблюдение на Hostwinds прави точно това, уведомявайки инженерите на компанията в момента, когато нещо се случи.

Ако искате да знаете повече, не пропускайте нашите задълбочен преглед на Hostwinds.

7. InMotion хостинг – ниски цени и страхотна производителност в САЩ

7 най-добри услуги за хостинг на база данни MySQL през 2020 г.

За разлика от много други хостинг компании, които искаха да спечелят пари и да се присъединят към голям хостинг конгломерат, InMotion хостинг остава частна собственост. В резултат на това той предоставя много по-лично преживяване на хостинг.

Поддръжката е достъпна 24 часа в денонощието и се управлява от знаещи и опитни представители. Всеки път, когато се свързах с тях, те можеха да ми препоръчат подходящо решение и никога не се опитваха да ме препродават.

Самият хостинг обхваща всичко между споделени и специализирани сървъри и всички планове идват с бази данни MySQL. Основният план, Launch, включва две бази данни и може да изпълнява два домейна на уебсайтове. Два домейна в основния план се вижда много рядко и това напълно оправдава малко по-високата цена.

 • Два американски центъра за данни – InMotion оперира център за данни на всяко крайбрежие, предоставяйки високо конкурентни резултати на потребителите в САЩ. Всяко базирано на MySQL приложение, насочено към американската аудитория, ще бъде в добри ръце с InMotion.
 • Неограничени ресурси – Неограничено пространство за съхранение и честотна лента са осигурени във всички планове, а вие получавате неограничени бази данни в Pro плана.
 • Комплект за сигурност – InMotion защитава вашия проект от много онлайн опасности, използвайки комбинираната мощност на SSL сертификат, хакерска защита и защита на DDoS (разпределено отказване на услуга) и незадължителна добавка за автоматично архивиране.
 • 90-дневна гаранция за връщане на парите – С гаранционен период три пъти по-висок от стандартния за индустрията, ще можете да изпробвате драстично вашия хостинг за дълго време и пак да получите пълно възстановяване, ако решите да анулирате.

Разберете повече в нашата експертен InMotion хостинг преглед.

Вземете евтина хостинг услуга MySQL, която все още може да доведе до резултати

Независимо какво планирате да правите, важно е да не си падате за първото евтино решение за хостинг на бази данни, което идва по ваш начин. Домакините, които събрах в този списък, са евтини, но и надеждни, мощни и лесни за използване.

Ако всичко, което търсите, е да хоствате данни в евтина база данни MySQL, Бих препоръчал Хостингер. Ако търсите неограничени бази данни и можете да използвате допълнителна огнева сила, обмисли InterServer.

Следващата таблица може да ви помогне да вземете решение. Не забравяйте, че всички тези домакини са много достъпни, а категорията „Цена“ е за това как те се сравняват помежду си.

MySQL Бази данни на основния планSSL на основния планНачална цена
InterServerнеограничен$ 4.00Прочетете рецензия
A2 хостинг5$ 3.92Прочетете рецензия
Hostinger1х$ 0.99Прочетете рецензия
HostPapa25$ 3.95Прочетете рецензия
SiteGroundнеограничен$ 3.95Прочетете рецензия
HostWindsнеограничен$ 3.29Прочетете рецензия
InMotion хостинг25$ 3.99Прочетете рецензия

ЧЗВ

Могат ли базите на MySQL да бъдат криптирани?

Въпреки че MySQL базите данни не са кодирани по подразбиране, съдържащите се в тях данни могат да бъдат криптирани. MySQL Enterprise, платена услуга, се предлага с вградени възможности за криптиране. Съществуват и безплатни опции, независимо дали е чрез интегриране на код с отворен код или чрез добавяне на персонализирани функции за криптиране към вашата CMS. Ако искате да използвате криптиране, за да се съобразите с правилата на HIPAA, винаги първо се консултирайте със специалист по сигурността на данните – просто криптирането на базата данни не е почти достатъчно.

Има ли свободен MySQL хостинг?

Да. Безплатни хостинг услуги съществуват, а някои от тях дори предоставят безплатен MySQL хостинг. Това се казва, Искрено препоръчвам да ги избягвате. Безплатният MySQL хостинг страда от почти никакви ресурси, което води до бавни или дори неоткликващи се уебсайтове. Той също така рядко е защитен, което прави уебсайта ви лесна цел за онлайн нападатели. По-добре е да пропуснете напълно безплатния хостинг и вместо това да изберете качествен споделен хостинг план, който предлага много съотношение цена / качество като Hostinger.

Кой хост на MySQL е най-бързият?

Крайната скорост на вашия уеб проект зависи от много фактори, но най-добрият начин да осигурите бързи MySQL операции е да инвестирате в специализирани ресурси. Въпреки че са малко по-скъпи от споделените хостинг планове, специализирани решения като VPS машини предлагат много по-надеждно хостинг изживяване. Аз лично препоръчвам плановете на A2 Hosting за управление и Core VPS, като и двете осигуряват отлична и постоянна производителност.

Кой хост на MySQL е най-защитен?

Комбинирайки проактивен подход и множество защитни слоеве, всички хостове в този списък се оказаха достойни за вашето доверие – техните мощни защитни протоколи и сложни правила за защитна стена са основата за сигурно хостинг изживяване. Все пак опасности съществуват. Споделеният хостинг крие своите собствени рискове, а всичко необходимо е един необезпечен уебсайт, хостван на вашия сървър, за да компрометира целия ви проект. Моето предложение е да използвате VPS машина и винаги да следвате най-добрите практики за сигурност.

Кое съпоставяне на база данни на MySQL трябва да използвам?

Изборът на съпоставяне на вашата база данни зависи главно от вида на данните, които искате да съхранявате. Ако повечето от данните ви ще бъдат на английски, utf8_general_ci е добър избор. Важно е да се разбере, че той не поддържа напълно unicode и че различни символи, като някои емоджи, също могат да се изгубят. За пълна поддръжка на unicode съпоставянето utf8mb4_unicode_ci е по-добър избор.

Кой хост на MySQL е най-подходящ за мен?

Помислете за вашите нужди. Къде се намира вашата основна аудитория и кой хост оперира центрове за данни в района? Имате ли нужда от повече от една база данни? Какви други функции, като автоматично архивиране или допълнителни инструменти за сигурност, са важни за вас? Hostinger предоставя добра комбинация от достъпни цени и функции, и е отличен избор, ако вашите нужди са прости. Hostwinds и A2 хостинг предлагат по-добри разширени хостинг решения и могат лесно да се настанят дори и много взискателни проекти.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map