Hostwinds срещу HostGator през 2020 г. – Леле! Кой би мислел, че домакините ще победи?

Hostwinds срещу HostGator е трудно съвпадение, като се има предвид, че и двамата хостове предлагат сходни функции и опции за малки и средни уебсайтове и фирми. Въпреки приликите, една голяма разлика променя цялата конкуренция: съотношение цена / качество.


За да сравня Hostwinds и HostGator, тествах тези две уеб хостинг услуги за цена, функции, производителност, поддръжка и сигурност. За разлика от Hostwinds, HostGator ще таксува повече, когато дойде време за подновяване на плана ви. Въпреки че HostGator предлага по-големи скорости на зареждане, Лесното използване и съотношението качество / цена на Hostwinds го правят победител.

Кликнете тук, за да видите най-новите оферти на Hostwinds, или вижте как двамата домакини се състезават един срещу друг в това обширно сравнение.

1. Планове и цени

Hostwinds предлага повече планове с по-евтино обновяване

В този раздел ще сравня опциите за споделен хостинг на Hostwinds и HostGator. Веднага след прилепа, ще забележите, че HostGator има три споделени хостинг плана за Linux – Hatchling, Baby и Business.

Hostwinds предлага личен и бизнес Linux базиран споделен хостинг с три плана за всяка категория: Basic, Advanced и Ultimate.

Планът за стойност на HostGator, планът Бебе, идва с неограничено място за съхранение, честотна лента, домейни, поддомейни, бази данни MySQL, FTP акаунти и имейл акаунти.

Hostwinds препоръчва своя план от най-високо ниво (Ultimate) за личен хостинг, който включва и неограничени ресурси: SSD съхранение, честотна лента, домейни, бази данни, имейл акаунти, FTP акаунти и поддомейни.

Въпреки че HostGator предлага по-добри промоционални отстъпки при първата покупка на план, повечето от Споделени хостинг планове на Hostwinds подновяване на по-евтини месечни разходи от тези на HostGator Дори най-скъпият хостинг хостинг план на Hostwinds струва малко повече от бизнес плана на HostGator при подновяване.

Сега, нека да поговорим за безплатни. И двамата доставчици предлагат безплатен SSL сертификат и безплатен домейн с годишни абонаменти.

Hostwinds също предлага безплатен специален IP адрес и безплатен CDN с всички планове, но HostGator не Въпреки това, HostGator предлага 100 долара безплатен кредит за Google Adwords и 100 долара безплатен кредит за Bing.

Какво става с възстановяванията? HostGator е популярен заради 45-дневната си гаранция за връщане на парите. За разлика от тях, Hostwinds предлага по-малко щедра, по-сложна политика за възстановяване на средства от 48 часа, 14 дни или 30 дни, в зависимост от периода на договора и дали става дума за покупка за първи път или за подновяване.

Победителят? В сравнение с HostGator, Hostwinds предлага по-добра стойност за парите ви.

2. Характеристики

Hostwinds предлага само малко повече от HostGator

Това е много близък конкурс, когато става въпрос за сравняване на характеристиките между тези два подобни хоста.

Искате ли бърз уеб хостинг за разрастващия се бизнес? Бизнес хостинг планът на Hostwinds се предлага с допълнителни функции като LiteSpeed ​​Web Server (бърз и лек сървър, който повишава скоростта на вашия уебсайт) и оптимизирани за производителността MySQL бази данни.

Ако предпочитате хостинг на Windows или хостинг на WordPress, HostGator предлага два хостинг пакета за Windows и три хостинг пакета WordPress. Hostwinds предлага натоварени с функции VPS планове за Windows, но не предлага хостинг на WordPress.

В случай, че имате нужда от помощ при изграждането на уебсайта си, HostGator има персонализиран конструктор на сайтове, докато Hostwinds предлага популярния Weebly създател на сайт.

Разгледайте това едно до друго сравнение на характеристиките:

Hostwinds HostGator
Видове хостингСподелен, бизнес, дистрибутор, хостинг на White Label, управляван VPS (Linux и Windows), неуправляем VPS (Linux и Windows), облак, специализирани сървъриСподелено (Linux и Windows), облак, хостинг на WordPress, дистрибутор, VPS, хостинг на приложения, специализирани сървъри
Безплатен домейн
Безплатен SSL сертификат
Дисково пространство30 GB – Неограничен120 GB – Неограничен
Bandwidth1 TB – Без значение1,5 TB – Без значение
Автоматично архивиранеежедневноседмично
Контролен панелCpanelcPanel, Plesk
Имейл акаунтинеограниченнеограничен
Безплатно CDNх
Безплатна миграция на сайтове
Гарантирано връщане на парите48-часов, 14-дневен или 30-дневен (в зависимост от продължителността на договора и ако това е първоначален цикъл на фактуриране или подновяване)45-дневен (няма за специализирани сървъри)

3. Изпълнение

HostGator предоставя по-бързи скорости за зареждане

За да се подобри неговата производителност, Hostwinds предлага SSD съхранение с всички планове, докато HostGator има SSD само за своите специализирани сървъри. SSD съхранението работи много по-бързо от традиционните дискови устройства.

Hostwinds също така предоставя CloudFlare CDN със своите споделени и бизнес хостинг планове. CDN действа като глобална мрежа и увеличава скоростта на зареждане на уеб страниците без значение от кой континент са достъпни.

Докато Hostwinds има 99,9999% гаранция за продължаване и 100% гаранция за удовлетвореност, HostGator има само 99,9% гаранция за продължаване. Всичко това ме накара да очаквам Hostwinds да разбие HostGator в това предизвикателство за изпълнение. Странно е да се каже, че нашите тестове за ефективност доказаха друго.

HostGator получи почти перфектен резултат и можете да видите подробностите в нашата експертен преглед на HostGator.

Изненадващо, Hostwinds вкара по-ниско от HostGator. Разберете какво се обърка в нашата задълбочен преглед на Hostwinds.

Въпреки че и двамата доставчици отбелязаха едно и също в теста за зареждане на страницата Sucuri, HostGator показа по-бързи скорости. Дори в тестовете за продължаване, HostGator спази обещанието си за продължаване малко по-добре от Hostwinds.

4. Сигурност

Hostwinds предлага още опции за сигурност

HostGator и Hostwinds предлагат безплатен SSL сертификат с всички планове, а HostGator предлага SiteLock като платена добавка.

Hostwinds предлага множество добавки за сигурност. Най-интересният е Windshield, който може да се добави с еднократна такса. Windshield защитава вашия сървър от потенциални заплахи чрез извършване на одит на сигурността, настройка на защитна стена и извършване на други процедури за закаляване на сървъра, за да даде допълнителен тласък на сигурността.

Hostwinds предлага автоматично добавяне на ежедневно архивиране с всичките му услуги като добавка, докато HostGator извършва седмично архивиране по подразбиране.

5. Поддръжка

Поддръжката на клиенти на HostGator е по-отзивчива

Както Hostwinds, така и HostGator предлагат множество възможности за поддръжка.

HostGator разполага с по-пълна база от знания, която обхваща повече теми от базата знания на Hostwinds.  HostGator има и видео уроци за различни теми. Струва си да се отбележи, че трябваше да превключвам браузъри, за да получа достъп до базата знания и видео уроци на Hostgator.

HostGator предлага и чат на живо и поддръжка по телефона. Обикновено обаче изчаквате до 10 минути, преди да се свържете с агент.

HostGator - чат на живо

Hostwinds предлага чат на живо, поддръжка по телефона, система за билети и поддръжка по имейл. Поддръжката на чат на живо обаче не е много знаеща. Трябваше да се свържа с тях два пъти, за да получа точната информация за функцията за CDN на CloudFlare.

Hostwinds - чат на живо 1

Hostwinds - чат на живо 2

Победителят? HostGator, за предлагане на повече ресурси за самопомощ и по-знаеща поддръжка за чат на живо.

Това е победа за домакините на духа

Определено беше предизвикателно да избираш между Hostwinds и HostGator. И двете са надеждни, пакетирани с функции уеб хостинг услуги. Въпреки по-добрата производителност и по-полезната поддръжка на клиенти, HostGator загуби Hostwinds заради по-добрата цена / качество, повече функции и по-здрави опции за сигурност.

Искате ли да проучите още опции за уеб хостинг? Вижте нашия списък на най-добрите уеб хостинг услуги.

Таблица за сравнение

Hostwinds HostGator
Планове и цениПо-евтини проценти за подновяване и 30-дневна политика за възстановяване.По-атрактивни отстъпки и 100 щатски долара на Google Adwords и Bing кредит. 45-дневна гаранция за връщане на парите
Основни функцииБезплатен домейн, безплатен уебсайт на Weebly, безплатна миграция на сайтове, неограничени ресурси и безплатен специализиран IPБезплатен домейн, безплатна миграция на сайтове, неограничени ресурси
производителностSSD съхранение, безплатен CDN, добри скорости на зарежданеПо-бързи скорости на натоварване, по-добре тествано време за работа
СигурностБезплатен SSL, Windshield (добавка за еднократна цена), DDoS защита (за сървъри)Безплатен SSL, SiteLock (добавка)
поддържаОграничена база знания, чат на живо, телефон, поддръжка на билети, имейлИзчерпателна база знания, видео уроци, по-отзивчив чат на живо, телефон
 

Hostwinds предлага ли хостинг на WordPress? За съжаление, не. Той предлага споделен хостинг, хостинг на дистрибутори, хостинг в облак, управляван и неуправляем VPS (Linux и Windows), както и специализирани сървъри. Ако искате надежден управляван хостинг на WordPress, препоръчвам тези управлявани хостинг доставчици на WordPress.Кой е собственик на Hostwinds и HostGator? Hostwinds е компания със седалище в САЩ, собственост на изпълнителния директор Питър Холдън, който я е основал през 2010 г. HostGator е собственост на Endurance International Group (EIG), която отговаря за информацията за фактурирането и транзакциите на HostGator. скорости на зареждане? Според нашия тест за ефективност на Hostwinds, Hostwinds доставя бързи скорости на зареждане в САЩ и в Австралия. Въпреки това, той не осигурява същото впечатляващо представяне в други части на света. Кой хост е по-добър, Hostwinds или HostGator? Въпреки че и двата са много добър избор за малки и средни уебсайтове, Hostwinds е по-добър от HostGator по отношение на достъпността, лекотата -на употреба и разнообразие от уеб хостинг планове. HostGator, от друга страна, превъзхожда Hostwinds по отношение на производителността и поддръжката на клиентите. Трябва да проверите нашата списък на най-добрите компании за уеб хостинг преди да вземете окончателни решения.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me