Identifikoni dhe Arrijni audiencën tuaj me këto 4 Strategji për Segmentimin e Tregut Email

Marketingu me email është një mjet i fuqishëm për të bërë shitje. 89% e tregtarëve thonë se ky kanal është më i rëndësishmi i tyre për gjenerimin e plumbit, dhe të tij ROI mesatar është një masiv 122% – i cili është 4x më i lartë se çdo kanal tjetër. Nëse tashmë nuk përdorni marketing me email në strategjitë tuaja, atëherë është thelbësore të investoni përpjekjen për të optimizuar procesin.


Në epokën e AI dhe reklamimit të synuar, nuk është më e mjaftueshme për të dërguar të njëjtin postim në të gjithë listën tuaj të emailit. Fushatat e segmentuara përdoren me qëllim që të ndahen marrësit tuaj në kategori, kështu që ju mund të dërgoni postë elektronike që janë të rëndësishme për ta në mënyrë specifike. Ky lloj strategjie rezulton në 14.64% më shumë hapje dhe 100.95% më shumë klikime sesa fushatat pa segmente.  

Planifikimi i fushatave të marketingut të segmentuar me email kërkon më shumë paramendim; ju duhet të vendosni se ku ta ndani listën tuaj dhe si të krijoni përmbajtje të menjëhershme. Mënyrat më të zakonshme për segmentim përfshijnë:

 • vend
 • Demografia
 • Psychographics
 • Marrëdhënia me markën

Më poshtë është një udhëzues i plotë i taktikave të ndryshme të ndarjes dhe si të vendosni se cili është më i miri për biznesin tuaj.

1. Strategjitë për markat globale

Nëse marka juaj përputhet me një audiencë shumëkombëshe, atëherë keni më shumë sfida sesa shumica. Fushata juaj e postës elektronike duhet të apelojë për një sërë sezonesh të ndryshme, zonat kohore, kulturat dhe / ose gjuhët. Sondazhet tregojnë se 40.5% e marrësve preferojnë të shohin reklamat që u janë destinuar atyre, kështu që ju do të humbni një pjesë të madhe të tregut tuaj nëse nuk arrini t’i kujdeseni atyre. Për fat të mirë, është e lehtë të ndash listën tënde sipas vendndodhjes në shumicën e ofruesve të shërbimeve të mëdha të postës elektronike (ESP).

Pasi të jeni zgjedhur, do të keni hapësirë ​​të konsiderueshme krijuese për vetë përmbajtjen e segmentuar.

E-mail të mahnitur

Janë bërë studime të panumërta duke hetuar ditën dhe kohën më të mirë për të dërguar email. Aktualisht, shumica e studimeve tregojnë për E martë në 10 të mëngjesit si momenti optimal, por këto statistika ndryshojnë në varësi të ngrohtë, qëllimit dhe stilit të mesazhit. Ajo që mund të konfirmohet është ajo shënjestrimi i emailit tuaj për të arritur kur marrësi është më i angazhuari është jashtëzakonisht i dobishëm. Në një rast, një dyqan pa një rritje prej 80% në normat unike të hapura dhe një ulje prej 34% në normën e fryrjes kur përdorni një metodë të optimizimit të kohës së dërgimit (STO).

Segmentoni fushatën tuaj për të dërguar email në kohë të ndryshme në varësi të vendndodhjeve të përdoruesve. Kur është e përshtatshme, përdorni gjuhën e rajonit ku po i dërgoni. Synoni promovime të ndryshme sezonale për klientët me bazë në vende të ndryshme të botës.

Fushatat e Gjeolokimit

Krahas sigurimit të postave elektronike shihen kur klientët janë më të angazhuar, ndarja e fushatës suaj sipas vendndodhjes gjithashtu mund të ndihmojë në rregullimin e fushatave tuaja të postës elektronike. Këto janë disa ide:   

 • Dyqani më i afërt. Promovimet ose alarmet rajonale në lidhje me atë se ku mund të blihen produktet tuaja në vend, shtoni një kthesë personale në gazetat e postës elektronike. Ata gjithashtu drejtojnë shitjet duke siguruar informacione përkatëse të blerjes për secilin klient.
 • Ftesat për Ngjarjet Lokale. Nëse po bëni një turne ose keni ngjarje të njëkohshme rajonale, mund të drejtoni ftesa në lokalitete specifike. Jo vetëm që do të rrisë mundësinë e pjesëmarrjes, por gjithashtu ndalon klientët e tjerë të marrin email të parëndësishëm që mund të shënojnë si spam.
 • Sugjerime të produkteve. Vendndodhje të ndryshme përjetojnë klimë të ndryshme. Si një tregtar, ju duhet të jeni të vetëdijshëm se si këto ndikojnë në kulturë. Për shembull, një markë veshjesh nuk do të përfitonte nga dërgimi i një promovimi të gamës së pallto dimrit për klientët që jetojnë në Kaliforni.

Lidhuni me ESP-në tuaj për udhëzime se si të krijoni fushata të segmentuara në vendndodhje në platformën e tyre nëse nuk jeni të sigurt se si të arrini ndonjë nga sa më sipër!

2. Segmentimi i thjeshtë Demografik

demografik është një term që shfaqet vazhdimisht në marketing. Përdoret për të grupuar tregun duke përdorur faktorë themelorë identifikues si:

 • moshë
 • gjini
 • vend
 • profesion

Identifikoni dhe Arrijni audiencën tuaj me këto 4 Strategji për Segmentimin e Tregut Email

Në klientin ESP Mailchimp të popullarizuar, demografia bie nën seksionin e fushës së bashkimit të opsioneve të segmentimit. Platforma lëshoi ​​kohët e fundit statistikat që tregojnë se këto fushata morën 14,06% më shumë hapa sesa fushatat pa segmente dhe 9,15% më shumë klikime. Enoughshtë mjaft interesante, shkalla e fryrjes përfundoi të ishte më e lartë, gjë që sugjeron që ndarja demografike vetëm nuk mund të jetë e mjaftueshme për të tërhequr marrësit gjatë gjithë procesit të konvertimit.

Sidoqoftë, kjo taktikë siguron një bazë të shkëlqyeshme për fushatat e marketingut me email që përndryshe do të ishte shumë e përgjithshme ose e parëndësishme për të kryer mirë.

Për shembull:

 • Nëse jeni një markë e veshjeve, aksesorëve ose dhuratave, duke segmentuar fushatën tuaj në mënyrë që marrësit e ndryshëm të gjinisë të marrin sugjerime të ndryshme të produktit do të rrisin mundësinë e shitjeve. Sidoqoftë, vlen të përmendet se disa audiencë po largohen nga produktet me paragjykime gjinore dhe marketingu, kështu që ata mund të preferojnë një qasje unisex për fushatën tuaj.
 • Për fushatat e marketingut B2B, është thelbësore të pranoni profesionin dhe pozicionin e punës së klientëve tuaj. Nuk ka asnjë pikë për të dërguar një email në lidhje me programin e ri të marketingut në CFO të një kompanie.
 • Për kompanitë e tregtisë elektronike, ndarja sipas moshës mund të ndihmojë në shtytjen e shitjeve. Produktet që eksitojnë ato në rangun e moshës 18-25 vjeç nuk janë përgjithësisht të njëjtat me ato të blera nga njerëz të moshës 60+ vjeç. Edhe diçka aq e thjeshtë sa ndryshimi i artikujve të paraqitur në email do të synonte më mirë reklamimin tuaj.

Siç u përmend më lart, shpesh kërkohet më shumë sesa ndarje e thjeshtë demografike. Përgjithësia e këtyre kategorive nuk merr parasysh faktorët e stilit të jetesës, kështu që ndihmon të keni të dhëna më të thella për klientët tuaj.

3. Segmentimi Kompleks Psikografik

Psychographics shikoni elemente më të hollësishme të jetës së një personi, përfshirë values, qëndrime, interesa, mendime, tipare të personalitetit dhe stilin e jetës. Këta faktorë lejojnë ndarje shumë më të hollësishme. Krijimi i profileve për klientët tuaj lejon personalizimin e mëtejshëm të përmbajtjes që ju dërgoni atyre.

Rëndësia e interesave

Ju duhet vetëm të hidhni një vështrim në numrat për të parë përfitimin e vërtetë të përqafimit të segmentimit psikografik. Ndërsa përqindja e njerëzve që hapin email nuk është më e lartë se kur ndahet nga demografia – me 9.92% më shumë sesa fushatat pa segmente – ndryshimi i dukshëm është në fejesë.

Shkalla e klikimit është 74.53% më e lartë se fushatat pa segmente, gjë që tejkalon rritjen e 9,15% të fushatave me bazë demografike.

Ajo që ndoshta është më mbresëlënëse është shkalla e fryrjes, e cila bie me 17.61%. Meqenëse kjo shifër në të vërtetë rritet kur ndahet nga demografia, nxjerr në pah rëndësinë e shënjestrimit të faktorëve të stilit të jetesës, sesa të grupimeve të përgjithshme sociale.

Fatkeqësisht, e vetmja sfidë e ndarjes psikografike është që të kërkosh shumë informacion mbi një fletë regjistrimi mund të pengojë klientët e mundshëm. Ata ose nuk duan të ndajnë aq shumë të dhëna me një kompani me të cilën nuk janë të panjohura, ose janë thjesht shumë kohë. Një zgjidhje është të dërgoni një kuiz argëtues ose anketim në listën tuaj ekzistuese të postës elektronike për të mësuar më shumë detaje rreth tyre.

Si të krijoni një studim

Platforma të shumta ofrojnë fuqinë për të krijuar kuize argëtuese dhe interaktive, të cilat do t’i shijojnë klientët tuaj.

 • Plug-ins të WordPress. Nëse jeni duke përdorur një faqe WordPress, atëherë ekzistojnë mjaft mundësi për plug-in. Masteri i Quiz and Survey ju lejon të krijoni anketime dinamike që mund të integrohen automatikisht me MailChimp.
 • Formularët Google. Google siguron burime për përdoruesit për të krijuar kuize. Aplikacioni në internet Forms është i lehtë për t’u përdorur dhe regjistron të gjitha përgjigjet në një spreadsheet të dobishëm.
 • Studim i majmunave. E themeluar në vitin 1999, kjo faqe në internet është një veteran i anketës. Survey Monkey ofron karakteristika të shumta, duke përfshirë mundësinë e një azhurnimi të paguar. 99% e kompanive Fortune 500 përdorin këtë metodë për të mbledhur të dhëna.  
 • SurveyGizmo. Si një tjetër platformë elitare e sondazhit, SurveyGizmo ofron një gamë të gjerë të planeve të çmimeve dhe një listë edhe më të gjerë karakteristikash, duke përfshirë përgjigjet e eseve, një rrjet vlerësimi të yjeve, dhe futjen audio / video.
 • MailChimp Formularët e regjistrimit. Nëse doni ta mbani atë thjeshtë dhe të bëni vetëm disa pyetje, atëherë mund t’i shtoni ato në formën tuaj të regjistrimit. MailChimp ju lejon të rregulloni formularin tuaj të listës së postës elektronike për të përfshirë kutitë e kontrollit, butonat e radios ose menutë drop-down që specifikojnë interesat dhe preferencat.

Shembuj të fushatës

Ndërsa krijimi i një studimi është një hap i shkëlqyer i parë, ju gjithashtu duhet të jeni taktik për përmbajtjen që përfshini. Nuk ka kuptim të pyesni për kafshën e tyre të preferuar nëse keni një uebsajt për kozmetikë, për shembull. Konsideroni se sa më mirë mund ta copëtoni kompaninë tuaj në nën-nishika të ndryshme.

 • Nëse jeni një pajisje me pakicë ose shitës me pakicë aventureske, mund të segmentoni fushatat tuaja bazuar në aktivitetin e preferuar të klientëve tuaj. Disa mund të preferojnë shëtitje, kampe, ose ngjitje, etj.
 • Blerësit e librave mund të rekomandojnë autorët bazuar në zhanret e preferuara të audiencës së tyre. Kjo është një taktikë që Amazon dhe Goodreads e përdorin tashmë.
 • Për ata që shesin ushqim ose prodhojnë, ju mund të ofroni mundësi të ndryshme për ata me kërkesa të ndryshme diete.

4. Strategjitë bazuar në Shfletimin & Zakonet e blerjes

Mundësia e fundit për ndarjen e fushatës suaj është duke shikuar elementët e sjelljes. Ndërsa është shumë e mirë njohja e demografisë dhe psikografisë së klientëve tuaj, mund të jetë e kotë nëse nuk mund të kapitalizoni për zakonet e tyre të shpenzimeve. Do person paraqet sjellje unike kur bëhet fjalë për shfletimin, blerjen dhe përfshirjen e fushatave të marketingut. Për fat të mirë, është e thjeshtë të ndiqni këto procese dhe të krijoni ndarje të postës elektronike nga të dhënat në kohë reale për klientët tuaj.

Angazhimi me email

Duke segmentuar nga metrikë të tillë si norma e hapur dhe norma e klikimit, ju mund t’i drejtoni postat elektronike për ata që janë më të angazhuar. Në të kundërt, ju mund të dëshironi të bëni më shumë përpjekje për të tërhequr interesin e atyre që nuk kanë zhvilluar ende besnikërinë e markës. Shtë më mirë të shikoni këtë element në katër kategori.

 • Konsumatorët joaktivë që nuk hapin as emailet tuaja. Sfida këtu është të krijoni tituj snappier dhe vrojtime për t’i tërhequr ato duke klikuar.
 • Ata që hapin postën tuaj elektronike por kurrë nuk klikoni përmes. Në këtë rast, është përmbajtja juaj e postës elektronike që ka nevojë për ridizajnim.
 • Njerëzit që janë shumë të angazhuar, por nuk bëjnë blerje. Konsideroni arsyet e mundshme për këtë: A janë çmimet shumë të shtrenjta? A po sugjeroni artikujt e gabuar?
 • Konsumatorët ekzistues që tashmë kanë blerë diçka. Për këta njerëz, përqendrohuni te pranoni dhe ofroni shpërblime për besnikërinë e tyre.

Kllapa shpenzuese

Jo vetëm që të ardhurat ndikojnë thellësisht në llojet e produkteve që njerëzit blejnë, por gjithashtu ka një ndikim në mënyrën se si e shikojnë reklamën. Ndërsa 36% e atyre që fitojnë nën 35,000 dollarë do të shmangin kompanitë me shumë reklama, kjo rritet në 46% për ata që bëjnë mbi 100,000 dollarë. Në mënyrë të ngjashme, 29% e njerëzve në kllapën e fundit thonë se do të paguanin për të parë më pak reklama, ndërsa vetëm 11% e atyre me të ardhura më të ulëta pajtohen. Këto shifra tregojnë përfitimin e ndarjes sipas të ardhurave. Një fushatë e këtij lloji do të përfshijë:

 • Sugjerimet e produkteve bazuar në çmimin
 • Frekuenca e zvogëluar për ata me një buxhet më të lartë

Blerjet e mëparshme

Njohja me produktet që klientët kanë blerë më parë është pafundësisht e dobishme kur segmentoni fushatat tuaja. Jo vetëm që ju jep një ide për llojin e sendeve që ata mund të zgjedhin, por gjithashtu siguron njohuri për zakonet e tyre të shpenzimeve. Për shembull, nëse ata blejnë një karrocë të madhe rreth pagës, por asgjë tjetër për fundin e muajit, do të dini që është më së miri t’i synoni ato para se të marrin pagën e tyre. Të tjerët, nga ana tjetër, mund të bëjnë blerje të vogla përgjatë gjithë muajit.

Ekzistojnë disa shtesa që mund të gjurmojnë blerjet e klientëve për ju:

 • Google Analytics. Ju mund të vendosni shndërrimet e pista, dhe kjo do të mbajë një rekord të blerjeve.
 • Plug-in e tregtisë elektronike. Ju mund ta lidhni dyqanin tuaj me MailChimp për azhurnime automatike të veprimtarisë së klientit.
 • ClickTale. Ju mund të merrni një pamje të thelluar të veprimtarisë së vizitorëve në faqen tuaj.
 • Salesforce. Ju mund ta integroni këtë me MailChimp dhe është e lehtë për t’u përdorur.

Optimizoni fushatat tuaja me email me segmentim

Identifikoni dhe Arrijni audiencën tuaj me këto 4 Strategji për Segmentimin e Tregut Email

Emaili është një nga mjetet më të fuqishme të marketingut në dispozicionin tuaj. Nëse nuk e keni përdorur fuqinë e saj, atëherë koha për të filluar është tani! Duke përdorur këto strategji për ndarjen e postës elektronike, është e lehtë të synosh klientët tuaj me përmbajtje përkatëse, të lejuar vetëm për ta. Ju duhet vetëm të shikoni në statistikat e përgjithshme për të parë përfitimet e përdorimit të kësaj metode. Plus, ekzistojnë kaq shumë aplikacione të shkëlqyera që e bëjnë më të lehtë se kurrë!

Përdorni këtë udhëzues për të marrë parasysh se kush janë klientët tuaj dhe të zbuloni se cila formë e ndarjes do t’ju përfitonte më së shumti!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map