Как да създадете целева страница на електронната книга (ТОЗИ КОНВЕРТИ) 2020

Много време, усилия и пари отидоха в създаването на електронната ви книга – но нищо от това няма значение, ако никой не я прочете. Сега трябва да създадете целева страница, която помага да убедите хората в действителност да се регистрират и да я изтеглят.


На първо място, имате нужда от създател на целеви страници – и за щастие, някои от най-добрите са безплатни.

Но не искате просто някой да се запише за вашата електронна книга. Имате нужда от подходящи хора, за да го изтеглите – което означава вашата целева аудитория.

По същество целевата ви страница трябва както да квалифицира читателите, така и да убеди хората да теглят – всичко в едно малко пространство. Много хора набързо хвърлят нещо заедно, което е огромна грешка.

За да не ви е най-голямата електронна книга в света, която никой не чете, ще ви преведем през основните стъпки за проектиране на целевата страница за електронна книга, която всъщност преобразуваTS.

Преди да напишете дума

Да, искате да пренесете електронната си книга над финалната линия и да получите целевата страница онлайн. Но пауза. Отделете малко. И помислете каква е целта ви с вашата електронна книга. Може би сте създали електронната книга, за да получите потенциални клиенти за вашия отдел за продажби. Но не са ви нужни само каквито и да било насоки. Имате нужда да къкри топли кабели, които могат да се преобразуват.

Освен това искате хората, които четат електронната книга, да мислят, че е интересна и подходяща и полезна, така че да изграждат доверчиви отношения с вашата марка. По този начин те ще имат положително впечатление за вашата компания и ще усетят, че разбирате техните нужди – всичко това, защото сте им дали тази страхотна електронна книга.

Но ако те не са подходящата аудитория за електронната книга, рискувате да получите обратен ефект. Така че не само хората, които искате да получите, за да изтеглите книгата, но и посетителите, които ще намерят съдържанието й за подходящо и полезно. Това означава, че целевата ви страница трябва да премахва хората, които не са подходящи за електронната книга, както и да убеди целевата ви аудитория да натисне бутона за изтегляне.

Това каза, че не е едно единствено нещо, което можете да направите правилно или грешно с целевата страница. Много малки неща работят заедно, за да ви дадат целева страница, достойна за вашата невероятна електронна книга.

Нека разгледаме примери на целевата страница на електронната книга за различните елементи, които могат да ви помогнат да създадете целевата страница, която превръща правилните хора в читатели – и след това, лоялни клиенти.

Неразрушен дизайн

Лесно е да си помислите, че колкото повече неща поставите на страницата – изображения, текст, препоръки, съдържанието, кухненската мивка – толкова по-добре. Но всъщност е точно обратното. Искате цялостният вид на страницата да е чист и прост. И всичко на страницата трябва да има една цел: да накара правилните читатели да изтеглят книгата.

Сведете дизайнерските елементи до минимум, което означава един до два цвята и шрифтове. Препоръчваме да включите най-много три до четири параграфа – най-много. И включвайте само едно изображение, за предпочитане от корицата на електронната книга (при условие, че е смислено за съдържанието и лесно за очите).

Бихме заложили парите ни за обяд, че би било невъзможно да има три електронни книги на страница, която да е проста и хубава. Тогава видяхме уебсайта на Джонатан Кранц. Има два цвята (не броим цветовете на изображението), едно изображение за всяка книга и много празно пространство.

Как да създадете целева страница на електронната книга (ТОЗИ КОНВЕРТИРАНЕ) [CurrentYear] -image1

Помислете да използвате шаблон за целева страница на електронна книга от създателя на уебсайта си, за да създадете бързо професионален дизайн.

Wix предлага няколко предварително оформени шаблона, които спестяват време и вървят с дизайна на уебсайта Ви. За да видите наличните шаблони, без да се налага да се регистрирате, отидете на началната страница на Wix и щракнете върху връзката Шаблони в горното меню. В библиотеката с шаблони превъртете надолу в долната част на лявото меню и кликнете върху Целеви страници.

Squarespace потребителите обаче трябва да обмислят да създадат персонализирана страница, вместо да използват дизайна на Cover Page, който не се свързва със софтуера за маркетинг по имейл.

Ако не използвате създател на уебсайт или не харесвате темите, които предлага настоящият ви създател, не се притеснявайте. Можете да закупите индивидуален шаблон за целева страница на електронна книга от TemplateMonster за евтино. Потребителите на WordPress могат да получат тема за още по-малко от ThemeForest.

След като завършите дизайна на целевата страница на електронната книга, погледнете на нея с критично око и се опитайте да я съкратите още повече. Най-важното е да прегърнете бялото пространство и да устоите на желанието да го запълните с неща. Да, знаем, че е трудно, но вашият отдел по продажбите (и очите на клиентите ви) ще ви благодарят.

Интригуващо заглавие

Заглавието има значение. Много. Но няма изпитана и вярна формула, която да включите. Защото най-доброто заглавие е това, което има значение за вашата конкретна аудитория. Каквото и да правите, отделете време за изработването на подходящо заглавие.

Обичаме това заглавие от индустриалния маркетинг за сила. Той е свързан Това е нещо смешно. И това е борба, с която всички можем да се свържем. Плюс това ви кара да искате да четете повече.

Как да създадете целева страница на електронната книга (ТОЗИ КОНВЕРТИ) [CurrentYear] -image2

Докато проектирате заглавието си, помислете за SEO и ключови думи. Какво може да търси вашата аудитория? И, още по-важно, кое е най-голямото им предизвикателство? Поставяйки това в заглавието, увеличавате шансовете, че те не само щракват, но и ще продължат да четат.

Натисни тук за някои експертни съвети за създаване на страхотно заглавие на целевата страница.

Думата “безплатно”

Поставете заглавието. Поставете го в копието. И го сложи на бутона.

Искате да няма въпрос, че раздавате информацията – ако приемем, че е истина, т.е. Ако посетителите смятат, че има някакъв шанс, че е свързана с разходите, вероятно ще загубите изтегляния (и посетители). Препоръчваме да се отбележи, че електронната книга е безплатна на поне три места на страницата.

В следващия пример PhotoWorkout последва нашите съвети почти до писмото. Думата „безплатно“ идва преди заглавието на електронната книга и се споменава общо три пъти.

Как да създадете целева страница на електронната книга (ТОЗИ КОНВЕРТИРАНЕ) [CurrentYear] -image3

Супер ясни предимства

Посетителите ви искат само да прочетат нещо ценно за тях. Подобно на вас, те са заети хора. И е дразнещо да изтеглите нещо и след това да не е подходящо. Така че текстът на целевата страница трябва ясно да изброява ползите, които читателят ще получи от четенето на електронната книга. Не говорете за вашата компания. Не говори за продуктите си Съсредоточете се върху нуждите на потенциалните си клиенти.

За да направите целевата страница възможно най-сканируема, използвайте маркирани списъци – и се съпротивлявайте на желанието за графични куршуми или какъвто и да е лъскав обект, от който в момента сте обсебени. Дръжте фокуса си върху текста.

Формулировката трябва да бъде ясна и ясна. Използвайте възможно най-малко думи. Да, знаем, че това не е лесно задание. Но усилието, което влагате в ясно определяне защо читателят трябва да изтеглите вашата електронна книга, ще се изплати. Тази електронна книга Upwork го прави перфектно – просто, изпълнимо, ясно и обозначено.

Как да създадете целева страница на електронната книга (ТОЗИ КОНВЕРТИ) [CurrentYear] -image4

Още нещо: не разчитайте само на собственото си мнение. Накарайте клиент, на когото имате доверие (няколко е още по-добре), да разгледа текста на целевата страница и да сподели мислите си. Направете промените. След това направете още един преглед. Получавайте различни гледни точки. Ощипвайте, докато не се почувствате наистина добре относно положителните отзиви.

Наистина (наистина, наистина) проста форма

Хората искат да отделят възможно най-малко време, раздавайки възможно най-малко информация, за да получат най-голяма полза. Не карайте хората да кликват на друга страница, за да попълнят формуляр. Това не е хубаво и не е забавно. Поставете формата директно върху целевата страница.

Помислете от каква информация всъщност се нуждае вашият отдел за продажби. И само включете тази информация във формуляра. Колкото повече полета има за попълване, толкова по-малка е вероятността хората да го направят. Вместо това те просто ще си тръгнат Ако е възможно, попитайте само името, организацията, информацията за контакт на лицето и най-много един до два въпроса, отговарящи на изискванията.

Но не се страхувайте да отидете супер просто. Тази оптимизирана целева страница се свежда до основите – просто имейл адрес. И това ни харесва. Много.

Как да създадете целева страница на електронната книга (ТОЗИ КОНВЕРТИ) [CurrentYear] -image5

Добрата новина е, не е нужно да проектирате формата си от нулата. Например, ако използвате Weebly за вашия сайт, просто използвайте вградения онлайн формуляр за форми. С едно щракване върху неговата решетка и шаблон за дизайн можете да прекарате времето си в фокусиране върху съдържанието и създаване на бързи надписи на полето. „Просто и просто” трябва да бъде вашето мото.

Лесен за намиране CTA бутон

Именно това се свежда до всичко. Тъй като да накарате хората да кликнат върху този CTA бутон, по същество е вашата цялостна цел, не просто плескайте по някой стар бутон навсякъде на страницата.

Направете дизайна на бутоните едновременно да се вписва и да се откроява на страницата. Да, знаем, че звучи объркващо. Но искате той да бъде визуално приятен в рамките на дизайнерската схема, така че да не изглежда не на място. В същото време искате да посетите посетителите да прекарат нула секунди.

Когато погледнете целевата страница на MeetEdgar, първото нещо, което виждате, е гигантският червен бутон за изтегляне. И не можете да го пропуснете, защото това е единственото червено на страницата. Но тъй като шрифтът е същият като останалата част от страницата, той върви по фината линия между смесване и скок право към вас. Много добре направено. (Прочетете нашето интервю с основателя на MeetEdgar и изпълнителен директор Лаура Родер тук.)

Как да създадете целева страница на електронната книга (ТОЗИ КОНВЕРТИРАНЕ) [CurrentYear] -image6

Не бъди сладък с текст на бутона. Не го усложнявай. Дръжте го скучно. Нещо като „Изтегляне на електронна книга“ е перфектно. И ако не можете да ограничите креативността си, отидете да напишете стихотворение. Или песен. Или нарисувайте картина. Просто дръжте креативността си извън бутона CTA.

Едно последно нещо, преди да отидете на живо

Имате визуално приятна и ориентирана към ползите целева страница на електронната книга. Сега е време да публикувате вашата страница и електронната си книга. Но препоръчваме да направите още една стъпка: провеждане на A / B тест или два.

Направете няколко различни версии на страницата, с различни заглавия и предимства. Направете ги и на живо, и ги популяризирайте по различни канали – например един в Twitter и един във Facebook. Вижте коя версия получава най-добри резултати и я превърнете в главната страница.

Искате още информация за създаването на целева страница, която преобразува? Прочетете нашите как да се ръководи. Ние също сме събрали някои полезни какво да правим и какво не.

Съставянето на електронна книга е много работа. Но стигнахте дотук Не го духайте, като се прескачате на целевата страница. Вашите читатели – и бъдещите клиенти – го заслужават.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map