Как да създадете нов акаунт с Heficed

Основан през 2008 г., Heficed е мащабируем и персонализиран облачен хостинг доставчик. Тя е насочена единствено към разработчици и ще ви трябват познания от командния ред дори за да създадете акаунт.


Ако обмисляте да се регистрирате за Heficed, това ръководство ще ви преведе през доста дълъг процес, за да го направите. След като сте готови, ако сте развълнувани да разберете повече за компанията, преминете към моя преглед, който обхваща много по-подробно услугите, предлагани от Heficed.

Как да създадете нов акаунт с Heficed

Първа стъпка: Изберете своя план

Тъй като исках да тествам процеса на инсталиране на WordPress, избрах един от облачните хостинг планове, Kronos Cloud. Това е решение с голи метали, което може да бъде конфигурирано с Windows или Linux OS.

Как да създадете нов акаунт с Heficed-image1

Стъпка втора: Създайте акаунт

След като изберете вашия план, следващата стъпка е да въведете своя имейл адрес и да приемете общите условия. Или, ако предпочитате, можете да изберете да се регистрирате в съществуващия си профил в Google, Microsoft, GitHub или LinkedIn.

Как да създадете нов акаунт с Heficed-image2

Трета стъпка: Потвърдете своя имейл адрес

Следващата стъпка е да потвърдите имейл адреса си, като щракнете върху връзка в имейл (която намерих в папката си със спам).

Как да създадете нов акаунт с Heficed-image3

Четвърта стъпка: Завършете създаването на акаунта си

След като натиснете Вход, ще бъдете насочени обратно към уебсайта на Heficed. В този момент трябва да въведете повече лични данни, но това е просто. Щракнете върху Изпращане и след това влезте в таблото си за управление.

Как да създадете нов акаунт с Heficed-image4

Стъпка пета: Създайте организация

Следващата стъпка е малко дубликат на предишната, тъй като е предназначена за разработчици с множество клиенти да създават отделни компании. Ще бъдете подканени да създадете организация, като попълните кратка лична информация.

Как да създадете нов акаунт с Heficed-image5

Стъпка шеста: Въведете данни за плащане

Следващата стъпка е да изберете как искате да платите. Опциите включват Visa, American Express, Discover, PayPal, cryptocurrency и AliPay. Така че имате много повече възможности за избор, отколкото при повечето домакини.

Как да създадете нов акаунт с Heficed-image6

Стъпка седма: Започнете

След като създадете вашата организация, можете да започнете официално. Кликнете върху организацията в горното дясно падащо меню и изберете, познахте я, Започнете. На този етап ще започнете да добавяте вашите хостинг пакети.

Стъпка осма: Изберете своя план

На следващо място, имате възможност да изберете услугата си. Опциите включват Switch (автоматизирана платформа за управление на IP), облак Kronos (виртуални машини с просто управление на ресурсите) и Heficed Connect (Blended Internet трафик за по-добра свързаност и честотна лента). Въз основа на съветите на агента за чат на живо избрах Kronos Cloud.

Как да създадете нов акаунт с Heficed-image7

Стъпка девета: Създайте нов VM

След това трябва да настроите вашата виртуална машина. Ще бъдете помолени да изберете месечно или почасово таксуване, местоположение на сървъра (Германия, САЩ, Южна Америка или Южна Африка) и операционна система Windows или Linux. Ще трябва да изберете още технически конфигурации, като размер на процесора и паметта, резервни „слотове“ и селекция от различни споразумения на ниво услуга (SLAs).

За целите на тестването избрах месечно таксуване (почасово изискваше голям депозит), немски сървъри и операционна система Linux и оставих всичко останало в позициите по подразбиране. Това беше лесно, но прекалено техническо за повечето собственици на нови уебсайтове.

Как да създадете нов акаунт с Heficed-image8

Стъпка десета: Добавете SSH ключ

Преди да можете да създадете сървъра, трябва да добавите публичен SSH ключ. Ако сте начинаещ, това може да звучи доста технически. Това включва преминаване към терминала и генериране на ключа. С това в ръка се върнете към процеса на създаване на акаунт и го въведете в приложимото поле.

Как да създадете нов акаунт с Heficed-image9

Стъпка 11: Платете за вашия хостинг

След като изберете Create VM, ще бъдете задължени да въведете данните си за плащане и след като сте платили, ще трябва да изчакате, докато се създаде вашият потребителски модел. Ще разберете, че е завършен, след като в заглавката на таблото за управление има малко известие.

Гладка, но 11 стъпки е много

Това е продължителен процес на настройка. Изисква 11 стъпки и познаване на терминала. Въпреки че интерфейсът е лесен за използване и лесен за навигиране, той е твърде мощен за повечето начинаещи собственици на уебсайтове.

Освен това този доставчик предоставя само хостинг инфраструктура, така че е далеч от едно гише. Всичко, освен облачния хостинг, ще трябва да бъде закупено от другаде, например имена на домейни и SSL сертификати, а мрежите за доставяне на съдържание (CDN) не са достъпни от Heficed.

Повечето начинаещи собственици на уебсайтове биха били много по-добре с хост като SiteGround, Bluehost, или FastComet, които предлагат повече от достатъчно функции за лесна употреба, за да започнете без никакъв шум. Heficed е предназначен само за уеб администратори и разработчици на високо ниво, които ще искат да се насочат към задълбочения преглед, за да научат повече.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me