True Blue – какво синьо лого казва за вашата марка

Цветът е важен фактор, когато става въпрос за брандирането на вашия бизнес.


Защо? Е, цветът на вашето лого предава съобщение на вашия потребител, което след това може да предизвика емоция и да ги накара да реагират – може би дори да направят покупка.

 Всъщност, според Just Creative, оцветяването на продукта е това първи нещо, което клиентът ще забележи. Цветът е толкова важен, защото може да повлияе на 60-80% от тяхното решение за покупка.

 Цветната психология твърди, че синьото е един от най-популярните избор на цвят за лого. Той има много различни асоциации и възприятия, което го прави толкова универсално харесван.

Каква истина разкрива синята?

 От само себе си се разбира, че синьото има успокояващи и успокояващи конотации. Ако се чувствате стресирани, разстроени или тревожни, всичко, което трябва да направите, е да се разходите из океана или да седнете и да погледнете към ясно синьо небе, за да се почувствате по-спокойни и центрирани.

Тогава има смисъл това синьото като цвят на логото има способността да излъчва сила, надеждност и спокойствие. Според The ​​Logo Company това е и оттенъкът на логото, ако се гордеете професионализъм и искреност като бизнес.

Синьото предава честност, грижа и мир. Освен това той има силата да:

 • вдъхнови лоялност
 • вдъхват увереност
 • насърчаване на интелигентността
 • изграждане на авторитет и доверие

Поради тези значения, които са по-големи от живота, е лесно да се разбере защо синьото се счита за а силно корпоративен цвят.

Процъфтяващи марки, които обгръщат синьо

Сините асоциации с увереност и авторитет го правят общ избор на цвят на логото, особено сред технология, здравеопазване, авиокомпания и финансова индустрия.

 Идеята е да използвате цветното синьо, за да накарате потребителя да се чувства спокойно в рамките на преживяването на вашата марка. И ако се чувстват спокойни и спокойни с вашата компания, е много по-вероятно да го направят Доверие Вие. Тогава това доверие води до лоялност и в крайна сметка дава причина на клиента да продължава да се връща при вас.

Blue насърчава интелигентността

 Първо горе, синьото предизвиква интелигентност, поради което този цвят на марката е много харесван от технологични компании като Dell и HP.

Dell и к.с.

Заедно с подобряване на нивата на концентрация, различни нюанси на синьо също могат стимулират творческото мислене и повишаване на умствената яснота. Предполага се, че е идеалният цвят за насърчаване на работа или учене, защото може да предложи спокойствие и стимулация едновременно. Тъй като компютрите ни помагат и в двете области в днешно време, сините лога и технологичните компании безспорно вървят ръка за ръка.

Синьото има успокояващ ефект

 Синьото е също идеален цвят за компании, които се гордеят с тях прохлада и спокойствие. Защо? Е, според Fast Company синьото е прочуто успокояване на сетивата и понижаване на кръвното налягане.

 Пример за перфектното съвпадение със синьо лого е ан авиолиния компания, като United Airlines.

Обединени авиолинии

Това е така, защото летенето и стоенето на хиляди крака във въздуха разбираемо ужасява много хора. За да се изгради увереността, за да може да стъпи в самолета, потребителят трябва да почувства успокоен от авиокомпанията.

И най-ефективният начин една авиокомпания може да увери своите потребители правейки марката си синя. Синьо е доказано, че забавя сърдечния ви ритъм и дишането, за да помогне при медитация или релаксация, което може автоматично да изведе страха от летене.

Същото понятие важи и за здравната индустрия. Например, WebMD разполага със синьо в логото си, което насърчава усещането за надеждност и надеждност за потребителите, които търсят информация, свързана със здравето си.

WebMD

Синьо също има грижовна и чистота конотации, което е друга причина, поради която тя работи толкова добре за здравните компании.

Синьо вдъхва доверие

 Освен това синьото е присъщо свързано с увереността, което по този начин вдъхва доверие. Това е подобно например на червения цвят, който също има асоциации с надеждност. Ако обмисляте да използвате червено лого, прочетете нашата статия за това какво казва червено лого за марка.

 Тихата увереност, която синьото предава е това, което го прави толкова страхотен избор за брандиране финансов компании като PayPal и VISA.

PayPal и VISA

Освен това се справя добре гиганти в социалните медии които разчитат на потребителите да предоставят своето лична информация да се регистрирате, като Facebook и LinkedIn.

Facebook и LinkedIn

Ако искате вашият потребител да се отпусне, да се отвори и да се довери на вашия бизнес, тогава синьото лого може да е правилният път.

Бизнес, който трябва да се пази от синьо

Въпреки че синьото е популярен цвят сред масите, то има и някои негативни конотации. Може да се разглежда като неприятен, снобски, и лишен от емоция; следователно, може да искате да стоите далеч от синьото, ако попадате в една от следните категории.

 • Хранителни услуги. Синьото носи спокойствие на всички неща, включително спокойствие в тялото, което естествено забавя човешкия метаболизъм. Поради способността си да потиска апетита, това не е подходящо съвпадение за компании, които продават храни и напитки. Всъщност се предполага, че яденето на храна от синя чиния всъщност ще ви накара да ядете по-малко.
 • Женски магазини за дрехи или козметика. Тъй като синьото е традиционният цвят, свързан с мъжкия пол, може да искате да се отървете от него, ако вашата марка е насочена основно към женските.
 • Търговци на дребно от нисък клас. Синьото също може да бъде описано като снобизъм или встрани, което не би имало смисъл, ако се опитвате да продавате евтини или намалени продукти, да насърчавате достъпността и да каните потребителя в.
 • Фирми за играчки за деца. Поради своите немоционални и студени конотации, може да искате да избегнете синьо лого, ако се опитвате да предизвикате забавление и веселие. Вместо това помислете за жълто! Ето нашата статия за това какво може да освети жълто лого за вашия бизнес.
 • Погребални услуги. Тъй като синьото има способността да има отрицателен или меланхоличен ефект, може да е неподходящо като оттенък на логото за вашата компания за погребални услуги, тъй като това само ще засили ефекта му.
 • Консервативни фирми за политически консултации. Блу има асоциации с либерални партии по целия свят, включително демократи в САЩ; следователно, ако вашата целева аудитория се състои предимно от републиканци, може да искате да избягвате използването на синьо в своята марка.

(Успех) Отвъд Синия хоризонт

Популярен избор на цвят за лого, синьото има успокояващо, доверяващо и интелигентно влияние върху потребителя. Въпреки че може да добави драматизъм към вашия дизайн на лого, твърде много синьо може да се натъкне на негативно и настрана с липса на емоция.

Ако синьото определено е цветът на логото за вас, но се мъчите да решавате конкретни нюанси и тонове или ако се чудите дали да въведете вторичен оттенък, най-добрите услуги за дизайн на лого могат да ви помогнат да намерите перфектния вид на вашата марка.

Така или иначе, ако сте технологична услуга, авиокомпания, финансова компания или здравната индустрия, този оттенък на логото е гарантиран, че ще ви намери успех отвъд синия хоризонт.

 

Източници

Просто креативно: https://justcreative.com/2018/02/19/color-psychology-in-logo-design-branding-explained/

Цветна психология: https://www.colorpsychology.org/blue/

Компанията с лого: Https://thelogocompany.net/blog/infographics/psychology-color-logo-design/

Бърза компания: https://www.fastcompany.com/3028378/what-your-logos-color-says-about-your-company-infographic

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map