UpCloud Review 2020 – заслужава ли си?

UpCloudВ бизнеса от повече от седем години UpCloud е компания, ориентирана към разработчиците, която предлага топ решения за бизнеса и физическите лица, които трябва да могат да персонализират своя хостинг, за да отговарят на техните нужди. UpCloud предлага облачни сървъри, блоково съхранение и дефинирана от софтуера мрежа.


Той има четири офиса в четири страни в Северна Америка, Азия и Европа, а сървърите му са разположени в шест държави. Той има заявена степен на удовлетвореност на потребителите от 89%, а уебсайтът му е достъпен само на английски език.

Характеристики и лесна употреба

функции за тапицерия

Облачните сървъри на UpCloud се предлагат с редица интересни функции, включително следните:

 • 100% безсрочен SLA
 • Предлагат се резервни копия за моментни снимки
 • Прости и гъвкави планове за съхранение, честотна лента и т.н..

Харесва ми, че компанията предоставя безпроблемна гаранция на клиентите и е толкова уверена, че обещава компенсация 50X, ако има прекъсвания за повече от пет минути. Също така сървърите се разполагат за по-малко от 45 секунди и той използва най-висок хардуер и софтуер за осигуряване на висок IOPS.

За архивиране можете да настроите периодични архиви или да създавате снимки за секунди, а също така бързо да ги възстановите на сървърите си. Той не взема сериозно само съкращаването на данни, но също така предоставя функция, която всеки разработчик ще се радва да има и това е лесната настройка на поетапна среда. Вместо да публикува промените в кода директно на уебсайта / приложението си или да използва сървър на трети страни, UpCloud осигурява лесно клониране на сървъра, така че можете да автоматизирате внедряването си и да направите всички желани от вас промени без неблагоприятни ефекти.

Написах думата „разработчик“ вече няколко пъти и наистина, пазарът на UpCloud са тези, които знаят пътя си около SSH и сървърите. Той осигурява контролен панел, но това е само за да ви даде контрол върху самата инфраструктура / сървър и фактуриране.

Ако искате нещо като cPanel, можете сами да го инсталирате; можете да инсталирате всеки контролен панел, който искате, включително ServerPilot, VPSSIM и CyberPanel, но не забравяйте, че го инсталирате сами. Ще трябва да измислите как да използвате командния ред, за да инсталирате приложението, преди да можете дори да влезете в инсталатор за WordPress или създател на уебсайт.

Разработчиците и опитните потребители ще имат много време, но с поддръжка за Linux и Windows, хубав API и контрол върху сървъра си.

За ефективност UpCloud използва разработената технология MaxIOPS, която осигурява производителност до 400 000 операции за вход / изход в секунда. Той е изграден на SSD и твърди, че е 2X по-бърз от средния за индустрията.

Изпълнението може да бъде страхотно, но ако сигурността е ужасна, никой няма да иска да остане. Така че, разглеждайки неговите функции за защита, забелязах, че има двуфакторно удостоверяване, за да се предотвратят неразрешени влизания и доставчикът ви позволява да предоставите системни привилегии на членовете на вашия екип със сървърни тагове. Освен това има персонализирана защитна стена (за да можете да добавяте свои собствени правила).

Цени и поддръжка

UpCloud

UpCloud има две структури за ценообразуване: едната предлага прости планове, които ви позволяват да изберете някой от неговите нискотарифни опции, които изглеждат близки до това, което искате. Другото е гъвкавата структура на ценообразуването, при която не избирате план, а изберете точните ресурси, от които се нуждаете.

И при двете се зарежда почасово, така че ако изключите сървъра си за известно време, няма да бъдете таксувани за това време. Фактурирането му е месечно и се основава на кредити по сметката. Въпреки че не предлага възстановяване на суми, той предлага безплатна пробна версия за първи път клиенти.

За поддръжка на клиенти, UpCloud предлага обширни уроци в своята секция на общността и документацията за API. Освен това, ако допринесете за общността, бихте могли да спечелите много в кредити по профила. Освен това, той има чат на живо, имейл адреси и телефонни номера, които са достъпни 24/7. Той твърди, че средното му време за реакция е една минута и тридесет и седем секунди. Според моя опит беше доста по-кратко от това.

Как UpCloud съответства на конкуренцията?

Естеството на услугите на UpCloud е в съответствие с това, което можете да получите в Amazon, Linode, Google и Digital Ocean. За никоя от тези компании не е известно, че е удобна за начинаещи, когато става дума за облачни сървъри и тази компания не се различава. Функциите за сигурност и производителност обаче го правят полезен.

Професионалисти

 • Предоставя задълбочени уроци и документация
 • Бързо време за реакция на клиентите
 • Ниски цени с гъвкавост като опция
 • MaxIOPS и други функции за повишаване на производителността

Против

 • Не е за начинаещи
 • Не предлага споделен хостинг

Насладете се на най-добрите облачни сървъри в UpCloud.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map